Wat dacht u van een klassieker met twist: een hartige cake met olijven? Ideaal als borrelhap, maar ook als lunch of diner in combinatie met wat salade kunt u er ook lekker van smullen.
Bruine bonen zijn in veel Hollandse gerechten te gebruiken en mosterd is een veelzijdige smaakmaker die past in de meest uiteenlopende gerechten. Samen in het recept van Diny Lammers uit Breedenbroek.
Wijn van Oost-Nederlandse bodem. Sinds een aantal decennia helemaal niet zo gek. De smaakexperts van Naobers Preuverieje testten speciaal voor de feestelijke wintermaanden dan ook rode en witte wijnen uit Gelderland en Overijssel.
In deze Naober vindt u een mengelmoes van markante persoonlijkheden en een dialectbijlage: De Naoberbode. Doar geet mien harte van lös!
De afgelopen zomer waren we op vakantie in Noorwegen. Terwijl we langs adembenemende fjorden door het ruige landschap toerden, zagen we regelmatig handgeschreven bordjes met het woord loppe
Winters landschap zo ver het oog reikt. De IJsseldelta die aan het begin van de winter is volgestroomd en waar nu een laagje breekbaar ijs op zit. Nog te teer om je erop te wagen, maar de hond van de buren lukt het, zo te zien
Hoofdschuddend loopt mijn vader door mijn tuin. Ik volg zijn blik over de ingestorte borders. Een heerlijke chaos, vind ik. Een vreselijke bende, vindt hij. Een kwestie van smaak of een typisch gevalletje generatiekloof?
Bargerveen: het wonderlijke laatste restje van het onmetelijke Bourtangermoeras
“Weet je wat ik niet kan uitstaan? Dat ze zoiets achter je rug om doen. Waarom niet even aangebeld? Ze weten toch waar ik woon?” De vrouw was boos. Niet een beetje boos, nee, heel boos.