Tot nu toe trekt 2015 met extreem weer aan ons voorbij. Maandenlang klaagde Boer over het koude, droge voorjaar. Met als dieptepunt de nachtvorst, eind april. De regen bleef uit en het gras schroeide weg.
Gek word ik ervan. Bij elk gesprek, maar ook tijdens het eten, houden mijn kinderen met één oog hun mobiel in de gaten. Honderd keer in een uur komt er een berichtje binnen via WhatsApp, Facebook of Instagram.
Een Spaans hoofdgerecht voor vier personen.
Toon Hendriks (59) werkt parttime als anaesthesie-verpleegkundige in het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem. In 1991 maakte hij van zijn passie zijn 2e beroep en sindsdien fotografeert hij voor diverse opdrachtgevers.
Boer en ik rijden graag door de mooie Achterhoek. Hij kijkt wat zijn collega-boeren aan het doen zijn. Het laatste jaar wijst hij me vooral op boeren die flink uitbreiden.
Zomer, de tijd van de echte mannen. Waar traditioneel nog veel vrouwen voor de boodschappen en het eten zorgen, vindt er tijdens de zwoele zomeravonden een wisseling van de wacht plaats. Het is barbecuetijd, dus mannentijd!
Even bij mijn moeder langs om koffie te drinken. Ik tref het. Negen oud-klasgenoten van de Moedermavo zitten bij elkaar en ik mag erbij zijn. Het wordt een gezellige ochtend waarbij ze veel herinneringen ophalen.
De liefhebberstuin Het PlantZoentje in het Twentse Albergen. Knalgeel duizendblad, warmrode pimpernellen, paarse dropplanten en oranje zonnekruid vlammen dan op in de borders. Met dank aan de groene vingers van de buurvrouw.
Een heerlijk typisch Italiaans en fris voorgerecht met zowel vlees als vis. Voor vier personen.