Quinoa komt van nature voor in Zuid-Amerika. De gecultiveerde variant is al lange tijd een belangrijke voedselbron op dit continent. Chef-kok Eric van Veluwen combineert deze week quinoa met paprika's en paddenstoelen.
In een opwelling kocht Jan Vayne de Sint-Annakapel in Kampen. In de sfeervolle ambiance van dit eeuwenoude kerkje vertelt Jan uitvoering over zijn jeugd in Drenthe, zijn voorliefde voor Amerikaanse auto's en zijn leven nu.
De vakantiekilo’s zitten er zo aan, maar hoe krijg je ze er weer af? Daarvoor moet je flink aan de bak. Prima, maar dan wel goed eten. Dit sportontbijt is de perfecte energieleverancier.
In de maanden dat er geoogst kan worden, eet Dienke Cazemier zoveel mogelijk uit eigen tuin. Ze werkt ladingen sla weg en is weken ‘in de bonen’.
Er is weer volop broccoli, evenals rapen en snijbiet. Supergezonde ingrediënten voor een lekkere quiche!
Boer en ik reden onlangs door de Noordoostpolder. Jaloers keek hij naar de grote percelen waar zijn collega’s op boeren. Boer heeft zijn grond voor een deel rond de boerderij liggen. De rest ligt verspreid in de buurt
Na een bepaald niet vlekkeloos begin van het moestuinseizoen is het natuurlijk helemaal goed gekomen. En deze week was het ruim honderd dagen geleden dat de aardappels gepoot waren. Oogsten dus!
Een zomerse snelle salade met een lekkere knapperige bite van gefrituurde ravioli.
Dat tuinieren niet per se in de genen zit, bewijst onze oudste dochter die in Amsterdam woont en vóór en achter een klein tuintje heeft.