Het Beek- en Bultpad

Wandelen 25 november 2020 0

Wekerommetje (8 of 15,5 km.)

Daar sta ik dan. Midden in het Gelderse Wekerom. Bij het startpunt van het Beek- en Bultpad – een ‘klompenpad’ – dat ik van plan ben te gaan lopen. Er is echter een probleem: het startpunt is weg!

In de folder van de wandelroute heb ik gelezen dat de wandeling begint bij Dorpshuis de Kastanjehof aan het Dorpsplein. Je zou er ook koffie kunnen drinken… Helaas is het dorpshuis afgebroken. Op dezelfde plek verrijst een Kulturhus.

Geen koffie dus. Jammer. Zeker voor m’n wandelgenoot die al een uur staat te wachten, omdat hij zich in de starttijd vergiste. Hij is echt aan een opkikker toe. Bij de plaatselijke bakker is het lekker warm en het ruikt er heerlijk naar brood en andere lekkernijen.

Géén koffie… Wel vriendelijke medewerkers en ook klanten die met ons meedenken. Eén doet de suggestie om bij de EMTÉ-buurtsuper naar binnen te gaan. Dat doen we, om een half uur later weer naar buiten te komen.

In de tussentijd heeft het meer dan vriendelijke personeel ons de koffieautomaat gewezen en in één moeite door verteld waar we de toiletten kunnen vinden. Super zo’n buurtwinkel! Dan is het tijd om echt op pad te gaan. Nog snel komt iemand op klompen aangeklost om ons de goede wandelrichting te wijzen.

Klik hier op het weblog van Truus voor andere mooie verhalen wandelingen.

Klompenpaden

Het Beek- en Bultpad is één van de 49 klompenpaden die in de provincies Utrecht en Gelderland liggen. Het zijn rondwandelingen over het boerenland en ze variëren in lengte van 3 tot 16 km.

De routes zijn gemaakt in een samenwerkingsverband van vrijwilligers, grondeigenaren en andere partijen uit de streek om het gebied een extra kwaliteitsimpuls te geven. Ze gaan zoveel mogelijk over historische paden die veelal onverhard zijn en via boerenland en landgoederen lopen.

Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen de sfeer en vertellen bewoners en wandelaars over de geschiedenis van hun omgeving.

Met deze wandelroutes hopen Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland bij te dragen aan de beleefbaarheid van het landschap en de cultuurhistorie. Een overzicht van alle klompenpaden is te vinden op de website www.klompenpaden.nl

Loshangende takken
In deze tijd van het jaar kunnen er tijdens of vlak na stormachtig weer boomtakken afbreken en naar beneden vallen. Houd hier bij het lopen van Klompenpaden rekening mee. Onveilige situaties kun je melden via het contactformulier.

Honden verboden
Klompenpaden lopen gedeeltelijk over particulier terrein, waar soms vee loopt. Om de dieren niet te verstoren en verspreiding van dierziekten te voorkomen zijn honden verboden. Wij danken je voor jouw begrip, Team Klompenpaden.

Fietsers

Voor fietsers zijn er in deze omgeving ook volop mogelijkheden. Bijvoorbeeld deze 34 km lange fietsroute die in Lunteren begint en ook langs het Wekeromse Zand leidt.

Truus Wijnen

Truus Wijnen woont in de prachtige omgeving van Twente, waar ze veel aan het wandelen is. Haar hobby's wandelen én fotograferen zijn mede door publicaties intussen min of meer uitgegroeid tot een ambacht en ze geniet ervan het plezier van een en ander middels dit weblog te delen met anderen. Op verzoek is ze begonnen met uitzetten en beschrijven van eigen wandelroutes. Een overzicht van de routes is te vinden op https://overwandelengesproken.blogspot.com/. Ondertussen zijn er meerdere wandelgidsen verschenen.

Plaats een reactie

0 Reacties