Chips van aardappelschillen
Gastartikel Koken 22 november 2024 1Het mag nauwelijks een recept genoemd worden, zó makkelijk! En oeh wat lekker!
Aardappelschillen hoeven voortaan niet meer de kliko in. Als je de aardappelen voor het schillen even goed wast hebben wij hieronder een heerlijke idee voor je!
Deze tip kregen we van Anke van climatchain.nl. Met haar visie "Met kleine stapjes – ieder op zijn eigen manier − kunnen we grote sprongen vooruit maken", verrast en inspireert ze ons regelmatig met goede ideeën.
Daarom hierbij haar verspillingsvrij recept voor homemade ovenchips van aardappelschillen. Haar kinderen smullen er van. En wij zijn het helemaal met ze eens, aardappelschillen mogen nooit meer in de afvalemmer!
Recept: chips van aardappelschillen
1. Was de aardappels goed voor je ze schilt. Dep de schillen droog met een theedoek of bewaar ze nog een tijdje in een papieren zak in de koelkast. Zo kun je ze opsparen voor een grotere hoeveelheid.
2. Heb je genoeg bij elkaar? Spreid de aardappelschillen uit over een bakplaat bekleed met bakpapier.
3. Voeg paprikapoeder, versgemalen peper, verse knoflook of rozemarijn naar smaak toe.
4. Hussel ze voorzichtig met een flinke scheut olijfolie en wat zout.
5. Bak de schillen op 200 °C in 15 tot 20 minuten tot knapperige chips. Even opletten: ze kunnen snel verbranden en dan is weggooien alsnog zonde.
Geniet ervan!
ps. Ook zo benieuwd naar Anke's andere tips? Klik dan hier voor nog veel meer tips in- en om het huis.
1 Reactie
Petra Wever
Wat een geweldige tip!
Mijn zoon plante zelfs aardappel schillen met uitlopers. Deze hebben nog genoeg kiemkracht en voeding dat er aan de nieuwe planten kwamen en zelfs een heerlijke portie krielaardappeltjes aan zaten : )