De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.
Zomer, een mooi glas wijn en een lekkere salade met geurige basilicum. Met dit mooie weer heb je niet altijd zin om lang in de keuken te staan. Dit is de warme variant van een salade Caprese, naar een heerlijk Italiaans recept.
Franse moekes met een schort voor, die je tandeloos toelachen, permanent aan het fornuis te vinden zijn en je in vervoering brengen met heerlijke schotels. Om dat beeld te benaderen zul je toch eerst even naar de slager moeten…
Het volgende recept komt van twee dametjes in de dop. Het is het favoriete recept van Yenthe (11) en Nyne (5) en bedoeld voor vier personen.
Een heerlijk recept uit de culinaire nalatenschap van een illuster gezelschap: de Potten- en Pannenclub. Amateur koks en kokkinnen uit de regio, . Dit keer Riekie Keppels uit Borculo met haar appel-noten-trifle.
In deze tijd willen we in de tuin op ons gemak gezond en lekker eten. Dat kan met deze quiche die, als er wat over blijft, koud ook erg lekker is.
Bosui, de perfecte smaakmaker voor bijna ieder gerecht. Wat dacht u bijvoorbeeld van een Zoeteaardappelgratin met bosui? Super lekker en vrij simpel om te maken!
De nieuwe oogst appels is in aantocht, dus tijd om een recept voor appeltaart uit de kast te halen. Er zijn er vele! Hieronder een suggestie.
Hoe voorkom je het geworstel met de sliertjes van de spaghetti? Heel eenvoudig: bak er een taart van! Rolande Kuenen uit Ruurlo is niet alleen een slagersvakvrouw, maar ook een volleerd kokkin.
Frisse voorjaarssoep van doperwten met een krokante smaak