De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.
Een heerlijk typisch Italiaans en fris voorgerecht met zowel vlees als vis. Voor vier personen.
Laat de storm maar om het huis blazen, de hagel tegen de ramen kletteren, een dik pak sneeuw de grond bedekken. Vier de winter met zoete toetjes en een warm alcoholisch drankje.
Dat is nog eens een originele presentatie, paling in een bloempotje! Let er wel op dat de paling op verantwoorde wijze is gevangen.
Sinterklaas en kerst domineren het huidige tijdsbeeld, inclusief de pepernoten en banketstaaf. Daarom nu eens iets verfrissends anders, amandelmuffins die lekker zijn voor klein én groot.
Zalm is lekker en gezond. Op deze eenvoudige manier klaargemaakt, is zalm ook nog eens bijzonder feestelijk om te zien.
Minder vlees is de trend, maar dan wel graag zonder dat je het mist. Dit recept van Chef Kuipers van het Wapen van Heeckeren in Hummelo voldoet helemaal aan de eisen.
Het is handig én gezond om met de seizoenen te koken. Men neme een flinke gerookte makreel, een pondje aardappelen en een flinke lepel crème fraîche en u bent al halverwege deze geliefde maaltijdsalade. (4 personen)
Een lekker recept om de nazomer en vroege herfst in te luiden. De kokos houdt ons nog in de zomerstemming, de pepers verwarmen ons alvast.
Quinoa komt van nature voor in Zuid-Amerika. De gecultiveerde variant is al lange tijd een belangrijke voedselbron op dit continent. Chef-kok Eric van Veluwen combineert deze week quinoa met paprika's en paddenstoelen.