supersnelle zalmpasta
Koken 30 augustus 2024 0- Bosuitjes of 1 á 2 preitjes (in ringetjes snijden)
- Een bakje cherrytomaten (door de helft snijden)
- 250 gram gerookte zalm (in snippers snijden)
- Verse basilicum (ca. 5-6 blaadjes, naar smaak)
- Groene olijven (de twee dametjes gebruiken het liefst die van Bertolli met piment, maar knoflookolijven kan ook)
- Evt. knoflook naar smaak
- Een beker crème fraîche
- Zout en peper
- Tagliatelle
- Een tuinkruiden bouillon blokje
- olijfolie
- Kook de tagliatelle met een bouillonblokje gaar.
- Bak ondertussen de prei of de bosuitjes op in een beetje olijfolie, tot het glazig is.
- Voeg de cherrytomaten (door de helft snijden!) toe. Roer even een minuutje door elkaar.
- Voeg de crème fraîche toe, de verse gesneden basilicum en evt. de knoflook toe.
- Voeg de zalm toe.
- Doe daarna naar smaak ca. 2 el olijven erbij. (Voor Yente en Nyne mag er altijd een klein beetje “nat” bij, omdat ze houden van de ietwat zurige smaak. Indien je gewone groene olijven gebruikt zal de pasta iets romiger van smaak worden.)
- Als laatste nog op smaak maken met zout en peper.
- Dit gerecht is klaar in de tijd dat de tagliatelle gaar is. Lekker snel een smakelijke, gezonde maaltijd op tafel waar de kinderen van smullen!
Tip: Voor wat extra groente is het lekker om dit te eten te serveren met een Italiaanse salade als bijgerecht.
0 Reacties