Quinoa komt van nature voor in Zuid-Amerika. De gecultiveerde variant is al lange tijd een belangrijke voedselbron op dit continent. Chef-kok Eric van Veluwen combineert deze week quinoa met paprika's en paddenstoelen.
De vakantiekilo’s zitten er zo aan, maar hoe krijg je ze er weer af? Daarvoor moet je flink aan de bak. Prima, maar dan wel goed eten. Dit sportontbijt is de perfecte energieleverancier.
Er is weer volop broccoli, evenals rapen en snijbiet. Supergezonde ingrediënten voor een lekkere quiche!
Een zomerse snelle salade met een lekkere knapperige bite van gefrituurde ravioli.
Wat is er nu lekkerder dan een gerecht dat zowel warm als koud perfect past bij dit warme weer. Samen met frisse zomergroentes en een koude soep van tomaat een volwaardige voedzame maaltijd.
Voor een lekkere eend hoeven we echt niet naar Frankrijk. Op de Veluwe lopen er duizenden. Ook nog eens heel gemakkelijk te bereiden, dus ideaal voor een zomerse dag.
Dit gerechtje zou ontstaan zijn omdat de kok te weinig pannen had om al het vlees te bakken. Door rauw te serveren kon hij de drukte beter aan. Met tabasco en mosterd wordt het een lekker smeuïg en pittig. Serveer het goed koud.
Op zondag moet je zo min mogelijk in de keuken staan. Chef-kok Eric van Veluwen maakt het u gemakkelijk met een bijzondere doch smakelijke sandwich.
Dit recept is gemakkelijk en gezond. ‘Vis zonder fratsen’ is een ovengerecht. Het staat in een mum van tijd op tafel. En - een beetje vreemd maar wel lekker - met vleesjus!